top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKevin Prak

Hoe verzorg je hairextensions?

Bijgewerkt op: 10 jun. 2023

Gebruik producten shampoo, masker & serum


Gebruik meerdere producten voor het beste resultaat en de langste levensduur voor je extensions. Denk bijvoorbeeld aan een goede verzorgende shampoo en let er op dat er geen cloride, sulfaat en parabenen in zitten. Vergeet niet, extensions is haar wat niet meer leeft. Geef het daarom een goed masker met een goede voeding. Serum helpt jou het haar te beschermen tegen warmtebronnen en gaat het pluizen van het haar tegen.

 

Chemische behandeling Gewoon niet doen!


Elke vorm van chemische behandeling gewoon niet doen. Onder een chemische behandeling verstaan we: Het blonderen, of ontkleuren van het haar maar ook het kleuren en verven van hairextensions, kleurshampoo, permanent en zilvershampoo. Extensions krijgen een beschermende coating. Een chemische behandeling tast deze coating en dus ook je kwaliteit van de extensions waardoor ze minder lang mee gaan. 

 

Warmte en hitte Vinden extension niet fijn!


Het is belangrijk om je extensions zo min mogelijk met warmte en hitte in aanraking te laten komen zoals je föhn, stijltang, krulset en krultang. Toch ontkom je er zo nu en dan niet aan omdat de meeste styling gedaan wordt met behulp van warmte. Je punten worden namelijk droog en breken hierdoor gemakkelijk af. Na veelvuldig gebruik van je stijltang veranderd de elasticiteit maar ook de glans van je extensions. Zet je stijltang dan ook nooit hoger dan 150 graden. Een goede bescherming en serum kan helpen tegen hogere temperaturen.


 

Droog je extensions

Fohn altijd je haar droog, altijd!


Fohn je haar na het wassen altijd helemaal droog. Dit heeft als voordeel dat je haar veel minder gaat klitten. Is het bedtijd probeer dan zoveel mogelijk met een staart of losse vlecht te gaan slapen. Het kost wat tijd maar je hebt zoveel meer plezier van je extensions. Ga jij binnenkort met vakantie? Zorg er dan voor  dat je niet met losse haren het zwembad of de zee in springt maar draag altijd je haar in een hoge staart om zo weinig mogelijk met het water in aanraking te komen. Chloor en zout water kunnen de beschermende coating van je hairextensions aantasten waardoor je haar stug, pluizig en droog kan worden.


39 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


Post: Blog2_Post
bottom of page