Verzorging van Hairextensions

Handige tips om zo lang mogelijk van je extensions te genieten!

Je investeert een fors bedrag in het nemen van hairextensions. Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een goede verzorging van het haar is dus essentieel en erg belangrijk. Begin bij het kopen van goede verzorgingsproducten. Ja, dat is inderdaad iets duurder maar geeft je een veel langere levensduur van je extensions. Verzorgende producten van de drogist, supermarkt en sommige kappershampoo zijn in de meeste gevallen niet geschikt voor je hairextensions. Daarnaast zijn kleurshampoo, anti-roos shampoo en zilvershampoo altijd schadelijk voor de beschermende coating en kwaliteit van de extensions. Jouw extensions hebben een intensieve verzorging nodig van minimaal 3 haarproducten van shampoo, masker en serum! Nieuwsgierig? Lees snel verder....

Gebruik producten

shampoo, masker & serum

Gebruik meerdere producten voor het beste resultaat en de langste levensduur voor je extensions. Denk bijvoorbeeld aan een goede verzorgende shampoo en let er op dat er geen cloride, sulfaat en parabenen in zitten. Vergeet niet, extensions is haar wat niet meer leeft. Geef het daarom een goed masker met een goede voeding. Serum helpt jou het haar te beschermen tegen warmtebronnen en gaat het pluizen van het haar tegen,


Chemische behandeling

Doe het gewoon niet!

Elke vorm van chemische behandeling gewoon niet doen. Onder een chemische behandeling verstaan we: Het blonderen, of ontkleuren van het haar maar ook het kleuren en verven van hairextensions, kleurshampoo, permanent en zilvershampoo. Extensions krijgen een beschermende coating. Een chemische behandeling tast deze coating en dus ook je kwaliteit van de extensions waardoor ze minder lang mee gaan. 

stijltang tips

Warmte en hitte

Vinden extension niet fijn!

Het is belangrijk om je extensions zo min mogelijk met warmte en hitte in aanraking te laten komen zoas je föhn, stijltang, krulset en krultang. Toch ontkom je er zo nu en dan niet aan omdat de meeste styling gedaan wordt met behulp van warmte. Je punten worden namelijk droog en breken hierdoor gemakkelijk af. Na veelvuldig gebruik van je stijltang veranderd de elasticiteit maar ook de glans van je extensions. Zet je tang dan ook nooit hoger dan 150 graden. Een goede bescherming en serum kan helpen tegen hogere temperaturen.

hairextensions-fohnen

Droog je hairextensions

Fohn altijd je haar droog, altijd!

Fohn je haar na het wassen altijd helemaal droog. Dit heeft als voordeel dat je haar veel minder gaat klitten. Is het bedtijd probeer dan zoveel mogelijk met een staart of losse vlecht te gaan slapen. Het kost wat tijd maar je hebt zoveel meer plezier van je extensions. Ga jij binnenkort met vakantie? Zorg er dan voor  dat je niet met losse haren het zwembad of de zee in springt maar draag altijd je haar in een hoge staart om zo weinig mogelijk met het water in aanraking te komen. Chloor en zout water kunnen de beschermende coating van je hairextensions aantasten waardoor je haar stug, pluizig en droog kan worden.