top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKevin Prak

5 Problemen bij hairextensions en praktische oplossingen


Hairextensions kunnen een geweldige manier zijn om je haar te verlengen of volume toe te voegen. Ook bij haaruitval tijdens en na je zwangerschap zijn extensions een goede keuze. Ze zijn populair bij vrouwen van alle leeftijden en bieden de mogelijkheid om verschillende kapsels en looks uit te proberen. Echter, net als bij elk beautyproduct, kunnen er problemen optreden bij het dragen van hairextensions en dat wil je natuurlijk niet. In deze blogpost bespreek ik enkele veelvoorkomende problemen en geef ik je praktische oplossingen om ze zo goed mogelijk op te lossen.


Klitten van je extensions

Een van de meest voorkomende problemen bij het dragen van hairextensions is klitten met daardoor verwarring als gevolg. Dit kan gebeuren als gevolg van onjuiste verzorging, het niet regelmatig borstelen of het slapen met nat haar. Om dit probleem op te lossen, is het belangrijk om je hairextensions regelmatig te borstelen met een speciale extensionsborstel. Begin bij de uiteinden en werk langzaam naar boven. Zorg er ook voor dat je je hairextensions voorzichtig behandelt en vermijd hard trekken met je borstel of ruw handelen.


Hoofdirritatie en huidirritatie bij het dragen van extensions

Sommige personen ervaren hoofdhuidirritatie bij het dragen van hairextensions. Vaak is dit het geval als de extensions van lage kwaliteit zijn of verkeerd zijn aangebracht. Om dit probleem te voorkomen, is het essentieel om hoogwaardige hairextensions te kiezen. Bijvoorbeeld van Great Hair Extensions of als je echt voor het beste wil gaan dan van Indian Gold. Het is belangrijk om je extensions door een ervaren professional aan en ze te laten aanbrengen. Helaas komen er altijd weer klanten bij mij waarbij de extensions niet goed zijn ingezet. Als je al last hebt van hoofdhuidirritatie, kun je overwegen om een speciale shampoo of conditioner te gebruiken die ontworpen is voor de gevoelige hoofdhuid. Daarnaast is het belangrijk om je hairextensions regelmatig te wassen om ophoping van producten en olie te voorkomen.


Extensions en haarbreuk

Hairextensions kunnen soms leiden tot haarbreuk, vooral als ze te strak zijn aangebracht of als er te veel spanning op het natuurlijke haar komt te staan. Om haarbreuk te voorkomen, is het cruciaal om je hairextensions op de juiste manier te laten aanbrengen door een professional die bekend is met de juiste technieken. Daarnaast is het belangrijk om je haar voorzichtig te behandelen en het niet te vaak te stylen met hitte zoals een stijltang of een krultang. Ook hier geldt dat goedkope hitte producten vaak te heet worden en niet goed zijn te reguleren in temperatuur. Kies daarom zorgvuldig een goed product van professionele kwalitiet. Extensions zijn al prijzig genoeg, wees er daarom zuinig op.


Kleurmatch bij hairextensions

Een veelvoorkomend probleem bij hairextensions is een slechte kleurmatch met het natuurlijke haar. Het kan er onnatuurlijk uitzien als de hairextensions niet goed passen bij de haarkleur. Om dit probleem te voorkomen, is het essentieel om de juiste kleur hairextensions te kiezen die het dichtst bij je natuurlijke haarkleur ligt. Ik gebruik vaak 2 tot 4 tonen kleuren zodat het natuurlijk in elkaar blend en overloopt.


Dunner wordend haar bij het dragen van hairextenions

Sommige mensen merken dat hun natuurlijke haar dunner lijkt te worden na het dragen van hairextensions gedurende een langere periode. Dit kan gebeuren als gevolg van het constante gewicht en de spanning die op het natuurlijke haar wordt uitgeoefend door de hairextensions. Om dunner wordend haar te voorkomen, is het belangrijk om de juiste hairextensions te kiezen die geschikt zijn voor jouw haartype en dikte. Daarnaast is het cruciaal om regelmatige pauzes te nemen van het dragen van hairextensions om je natuurlijke haar rust te geven en te herstellen. Geef je haar ook de juiste verzorging met voedende haarproducten en vermijd het gebruik van te strakke hairextensionbevestigingen.


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page